A walk

Idag var det klart mer trafik ute än vad det var igår morse, när jag skulle lämna barnen på skolan.

Var bara hemma en liten snabbis sen tog jag med mig kameran ut på en promenad runt här i området, i 40 minuter. Snart dax för en dusch!

Fångarna på fortetMin kvällsunderhållning här i sängen innan jag knoppar. Gissa vilket lag jag hejar på? ;)

SvarTyvärr så måste du har barnerfarenhet. Precis som du läst dig till på Cultural Care's hemsida så måste du ha minst 200 timmar där max 50 timmar får vara barnerfarenhet av familj/släkt.
Att vara barnkär är ett stort plus för arbetet som au pair men tyvärr räcker det inte. Men för att skaffa barnerfarenheter kan du väl annonsera om att du kan vara barnvakt i ditt grannskap/lokala tidningen på kvällar och helger? Har du något intresse så finns det säkert barngrupper du kan få hjälpa till med (ex. ett handbollslag, lägerledare etc.) Hör runt omkring dig och ring gärna Cultural Care så kanske dem kan ge dig fler tips på vad du kan göra för att få 200 timmar barnerfarenhet. Lycka till!

& Förlåt Sofie för att svaret kom så sent, men veckan som varit var det mycket som hände och jag hade inte så bra tillgång till internet.

Är det någon annan som har någon fråga så shoot :)

Social security office

Gick upp kvart i sju och kom hem för en stund sedan efter att ha skjutsat barnen till skolan. Det gick väldigt bra :)

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i bilen igen och köra iväg till the social security office, jag måste ju fixa mitt social security number. Wish me luck (:


Jag har på mig min fina Rudbecks-tröja!

Driving

Till lunch åkte vi till ett ställe liknande Subway som heter Jersey Mike's. Det var riktigt gott och sedan som efterrätt åt jag mitt första american treat som kallas för twinkie. Det var som en mjuk avlång kaka med någon kräm i mitten. Den var helt okej.

Och nu har vi kommit hem efter att jag har varit ute och kört bil!! Var till en början lite nervös och jag råkade köra fel, pinsamt. Men det gick bra och vi åkte till barnens skola och till the grocery store.

Svenska

Dagarna på skolan tillsammans med svenskar ifrån alla möjliga ställen i vårat avlånga land gjorde att jag tappade bort Västerås-dialekten totalt.

Istället blev det lite av en blandning mellan skånska, värmländska och vad-det-nu-är-för-län-Lule'-ligger-i. Fint!

Tror dock nu, när jag bara har mig själv att lyssna till, att jag har gått tillbaka och återfått Västeråsaren inom mig.

Min rosa fåtölj

Här sitter jag i mitt rum, i min rosa fåtölj som är superskön. Är själv hemma för stunden, fick chansen att sova ut för första gången på en vecka och det kan jag säga var välbehövligt!

Fast nu har jag lite tråkigt... Hade hoppats på att någon av mina fina vänner hemma i Sverige skulle vara online på facebook/msn/skype.

MEGAINLÄGG

Okej vi får väl se hur många det är som orkar läsa igenom hela inlägget. Kanske blir det några kontrollfrågor på slutet för att se om ni läst på ordentligt ;)

Jag tänkte gå igenom allt som hänt under de senaste dagarna här i USA sedan jag lämnade Sverige.

På Arlanda var det skönt att få möta upp en rad andra tjejer som skulle åka som au pairer med Cultural Care. Då kände man sig inte lika ensam och utelämnad. Alla var supertrevliga och hela resan gick bra. Jag hade två stora resväskor som jag checkade in, varav man får den första incheckade väskan gratis. Alltså skulle jag betala för den andra, 50 dollar, men det slapp jag for some reason. Jag klagar inte! Det som dock var lustigt och konstigt var att två svenska au pairer av åtta på Arlanda fick ett papper då dem checkade in. Pappret behövdes fyllas i (adress i USA) innan man lämnade Frankfurt för NY, något som var obligatoriskt. Det jag tyckte var så konstigt var: om det nu var obligatoriskt, varför fick enbart två personer det pappret och inte resten? Väl i Frankfurt var det ingen som kände igen pappret och vi fortsätte genom pass- och säkerhetskontroll. Sedan stötte vi på ytterligare en kontroll varav man skulle lämna uppgifter om sin adress i USA. Några av tjejerna hade som tur var sina rosa tags från CC på sitt handbagage så vi kunde ge dem skolans adress.

Väl framme i NY fick vi stå i en gigantisk kö för att kunna gå igenom visumkontrollen. Det gick ändå relativt snabbt och klart smärtfritt (förutom att jag knappt hörde vad dem sa, tack vare mitt sabla lock för örat). Inga väskor hade heller försvunnit utan fick mitt bagage tillslut. Dock var det klart problematiskt att ensam försöka få med sig tre rullväskor ut genom flygplatsen till our shuttle. I bussen satt alla med stora ögon och tittade ut genom fönstren på bussen som om det var en tennismatch; först åt ena hållet - sen åt andra osv.Väl framme på skolan, ute på Long Island (tog drygt 1,5h att åka dit) blåste det som attans. Fick packa om lite lätt för att ens bagage skulle ställas in i ett storage room och handbagaget fick man ta upp till sitt sovrum. Ett sovrum som man delade med människor som skulle ungefär till samma ställe i USA. Jag bodde med två tyskor som ja... Var som tyskar brukar vara. No manners och riktigt dåliga på engelska. Men jag kom dem ändå relativt nära, fick t.ex. en blueberry muffin från en utav dem. Och för dem tyskorna så vart jag: Swedish girl - vilket dem sa hela tiden när jag kom och gick. Tydligen var Madeleine för svårt att uttala...
Anyway; det var lite små-komiskt och halvt miserabelt när jag pratade med den ena tyskan och frågade om hon hade syskon (siblings) och till en början förstod hon inte riktigt men svarade sedan: "My mother is a sibling". Jaha... I care? Förklarade sedan att det var systrar och bröder jag frågade om och då tycktes hon koppla.

Nåväl skolans utsida var riktigt fin och pampig men insidan var något helt annat. Dem ville väl att utsidan skulle se fin ut så man skulle tycka om stället. Det luktade unket och mögligt, toaletterna var otrevliga bås (man såg typ in till alla båsen genom glipan mellan dörrarna) och duscharna var inte heller något direkt att hurra för. Inte cafeterian heller som ideligen stank av äckliga sopor. Klassrummen däremot tyckte jag var rätt bra och trevliga.


Vädret var grått, trist och lite duggande. Men så ofantligt kvavt så jag har aldrig varit med om något liknande! Det var jobbigt att andas, fanns inget syre och man var varm och fuktig, vilket gjorde att lektionerna var svåra att orka igenom. Har nog aldrig druckit så mycket vatten tidigare som dem dagarna, då det inte involverat något sportande. Däremot hade vi riktigt tur med vädret när vi skulle till New York city, vilket var super!

Skolans lektioner varade i princip hela dagarna. Lektionerna började 08.15 på morgonen och höll på till 12.00. Däremellan fick man en rast på 30 min och sedan var det likadant på eftermiddagen fram till middagen. Lektionernas innehåll var väl lite sisådär. Allting kändes väldigt självklart och som saker jag ändå skulle tänka på och förstod sedan innan osv. men eftersom dem går igenom det så måste det ju finnas en anledning. Dock var det lite halvdrygt att det kändes som om 80% av lektionstid tycktes bara vara riktad mot människor som skulle ha hand om barn från 7 år och neråt. Det handlade väldigt mycket om säkerhet och det kändes nästan överdrivet. But hey; better safe than sorry.
Läraren som vi hade though, Carol, var supersöt. Lite halvt virrig men väldigt fin och personlig.
Människorna på skolan var riktigt trevliga och det var superroligt att umgås med alla svenskar som var i samma sits som jag. Så förhoppningsvis hör man mer ifrån dem under det här året!

Måste även berätta en rolig grej som vi skämtade om en hel del. Det fanns en kille som jobbade på skolan, George. Han fick upp ögonen för en dansk tjej i min klass och hade pratat/flirtat en hel del med henne. Of some reason hade hon gett honom en dansk flagga (troligtvis för att visa hur den ser ut) och efter det skrev han ett brev till henne. Han ville gå en promenad med henne vid vattnet och veta hur adventuruous danska tjejer är. Sedan kommer han in på vår lektion den eftermiddagen och frågar vår lärare om han kan få åka med på NYC-touren och då sitta på den bussen som danskan ska åka med. Sånt hade aldrig tillåtits i Sverige, eller hur? Att en ledare flirtar på det viset med deltagare...Nåväl vi hade även några workshops. Det var den internationella sing-alongen. Den var okej, vissa var väldigt roliga att se på. Vi svenskar uppträdde med (i princip samma låt som alla svenskar gör på den skolan) "Små grodorna". Jag hade dock velat sjunga "Vi äro musikanter", då den troligtvis inte blivit framförd på den scenen lika många gånger som små grodorna. Sedan var det även en police officer där, han var otroligt rolig och satte Stina i handcuffs. Slutligen var det en workshop som handlade om communication, där Kevin blev utskälld av en lärare. Sedan blev läraren utskälld för att ha sagt till Kevin. Wellwell ;)

Kom på att jag glömt berätta om maten. Det första vår lärare Carol pratar om i princip är fördomar och då t.ex. om fördomarna mot USA (att man är lat, överviktig och äter fastfood). Det roliga är att maten vi fick då på kvällen var hamburgare. Och innan det hade vi fått pizza.
Ni får i alla fall en bild på mina läskiga frukostflingor.NYC var helt awesome. Hade dock hoppats på att fått mer tid där att få gå runt och göra vad man vill. Vi åkte runt och såg alla möjliga saker, massa bilder finner man på min facebook. Vi hade problem med färjan som skulle ta oss förbi Statue of liberty. När alla klivit på och är redo att åka därifrån så händer det ingenting. Sedan får vi reda på att det är någon som är sjuk på båten så alla andra måste kliva av? Vilket tog evinnerligt med tid. Sedan var det även en hel del köande för att komma upp och ner till Rockefeller center. Sedan sprang vi runt, 12 svenskar, och försökte komma på vart vi skulle äta. Det ledde slutligen till Donken. I know, av allt jag ville äta i NYC så var det då inte Donken. Nåväl, kan i alla fall säga att hamburgarna i Sverige är godare. Införskaffade även en fin I<3NY t-shirt för 3 dollar. I top of the Rock kostade den tröjan 22 dollar. Kap!
När vi väl skulle åka hem så skyndade vi oss rejält för att hinna till bussarna då dem var väldigt nogranna med att man skulle vara i tid, främst för att man vandrade omkring helt själv i NY. Gick förbi en kille som var rätt lik MJ som stod och dansade på gatan tillsammans med några andra killar. Väl vid bussarna finns två bussar framför korsningen och två bussar bakom korsningen. Givetvis var ingen av dem bussarna den bussen som jag skulle åka med vilket innebar att vi stod och väntade i tio-femton minuter på ett ställe vi blivit tillsagda att vänta på. Sedan kommer George (haha) förbi för att gå på sin och danskans buss och säger då att vår buss står på andra sidan korsningen. Bah. Bussturen hem var skön, vi pratade en massa och man blev riktigt trött på ett mysigt sätt. Sen var det bara in på skolan, packa i ordning eftersom man skulle upp tidigt morgonen efter för att åka iväg till sin hostfamily.

Vi var tre svenskar på bussen till La guardia, som jag nämnt tidigare i bloggen så fick vi dock splittra på oss eftersom alla inte skulle åka med samma airline. Jag fick umgås med Stina i någon timme vilket var skönt. Hade lite problem med att förstå hur jag skulle checka in (skulle till en början betala med kort men det tycktes inte funka). Vid säkerhetskontrollen skulle precis alla ta av sig sina skor, tror jag inte varit med om det tidigare. Och när väl Stina åkt iväg gick jag för att äta lunch. Tidigare hade vi stött på två tyskor och dem satte sig nu och gjorde sällskap med mig. Vilket var trevligt. Men det var i princip bara en utav dem som var sugen och intresserad av att prata engelska, som om hon faktiskt ville! Och hon var superfascinerade över att vi svenskar tycktes vara så duktiga på att prata engelska och när jag berättade att vi inte dubbar någonting på TV:n blev hennes svar: "Oh yes, I've heard of that" ungefär som om det var en myt som nu blev sann för henne. Alltså snälla :P
Satte mig sedan vid min gate för att invänta boarding time. Men när dem inte öppnade min gate blev jag lite smått orolig, men tänkte att det satt en andra människor där omkring och dem som jobbade där tycktes springa in och ut genom gate-dörren så antagligen höll dem på att fixa i ordning någonting tänkte jag. När det sedan var en kvart kvar tills departure hör jag hur dem ropar upp mig i högtalarna. Då har dem boardat genom en annan gate än den som stod på min ticket! Och planet jag åkte i var skitlitet (två säten på ena sidan av gången och ett säte på den andra sidan). Tyckte Stina sa att sådana flygplan var förbjudna i Sverige. Men jag överlevde! Woho! Dock var det många flygplan som tycktes ha samma avgångstid som vårt plan då det till och med var kö för att komma ut till flygbanan.
Oh ja juste, just för att flygplanet var så litet så fick jag sätte en yellow tag på min väska och lämna den utanför flygplanet innan jag klev på. När man sedan landade fick man stå utanför flygplanet och vänta på att man skulle få väskan igen. En incheckad väska fast ändå inte, ungefär.

Väl när vi landade var jag sjukt kissnödig (har nog aldrig kissat så mycket som jag gjorde igår) och efter ett nödvändigt toalettbesök är jag redo att hämta mitt bagage, bara det att man går ut från flygplatsen och ner för att hämta ut det. Vilket gjorde att jag träffade min hostmum innan jag hann hämta mitt bagage. Hann liksom inte ens bli nervös eller orolig. Det kändes bara bra (minus locket för mitt öra haha. Det har som tur var, släppt nu).

Okej som sagt, megalångt. Ber om ursäkt för alla eventuella fel för tro inte att jag orkar korrläsa! HAHA!

Pet store

Idag åkte vi iväg för att hämta en utav barnens flöjt och sedan åkte vi till the pet store. Dem hade jättesöta hundar där inne, en som hette Ginger som jag ville ta med mig hem. Kändes lite konstigt att hitta hundar och katter i en djurbutik sådär men min hostmum berättade att det var djur som blivit övergivna och hittade på gatan. I anslutning till butiken fanns även ett djursjukhus, vilket jag tyckte var smart!


Här käkade vi lunch idag. Jag käkade någon kycklingwrap!

Denna flagga fick jag igår utav ett av barnen! :)

Godmorgon

Godmorgon eller god eftermiddag, väl själv ;)

Har nyss pratat med mamma, pappa, Johanna och även Vranjes på Skype i drygt en halvtimme. Mycket trevligt och kul!

Igår kväll laddade jag upp en massa bilder på facebook för den som är intresserad, råkade bli något fel så det blev dubbletter av vissa menmen.

Så får vi se vad dagen har att erbjuda ^^

Hääär!

Ögonen går i kors på mig just nu. Ska byta om, gå på toa och sedan slänga mig ner i sängen som kommer vara min för det kommande året. Hoho!

Det var bara jag & Stina på flygplatsen idag. Lisa var förvisso på samma flygplats men åkte med ett annat flygbolag; vilket innebar att hon befann sig i en helt annan byggnad. På La Guardia (FYI: flygplatsen) gick jag på toa fyra(!!) gånger. Jag var kissnödig.
Sedan när jag väl skulle flyga så satt jag vid min gate men blev sedan kallad till en annan gate (satt där och var orolig när dem inte öppnade gaten som stod på min biljett). Flygplanet var superlitet och det var hur mycket flygtrafik som helst så vi köade i säkert en halvtimme då 21 andra plan skulle lyfta före oss.
Men nu är jag äntligen här! Hos min hostfamily! Nice :)

Har fortfarande lock för mitt högra öra efter flyget, hoppas att det försvinner snart. Lite drygt att vara halvdöv.

När jag har mer ork och tid kommer ett megainlägg om allt som skett och hänt!

I <3 NY

New York idag var helt ljuuuuuvligt. Dock alldeles för lite tid för så mycket att se och göra, vilket innebär att man definitivt måste dit igen under året! Givetvis införhandlades en t-shirt!

Klockan är 23.00 här nu och jag ska strax gå och lägga mig. Kom hem från NY för mindre än en timme sedan och är väldigt väldigt trött.

Imorgon bär det av till familjen, taggad är ordet!


(Tyskarna och Österrikarna skrek rätt ut när de såg HM. WTF!? Det är ju svenskt för sjutton!

Today

Hoho Sweden!

Dagen i sig har varit lååååång. Otroligt sega lektioner där vi började med att titta på en film om child safety. Enbart om hur du ska hantera små bebisar. Great... Inga syre gör att ens uppmärksamhet och koncentration sjunker till dryga -15.

Sedan vart det grupparbeten där man vart indelade i grupper om vilken ålder man hade på barnen. Vissa grupper var 7 personer, i min grupp enbart jag och Lisa. Fick i princip skippa en rast för att hinna färdigt.

Ikväll har vi lyssnat på en police officer, typisk amerikan och sååååå rolig!


America

Sitter här ute i the hallway nu på skolan som vi bor på. Rummen osv. är väl inte direkt någonting att hurra för och det luktar unket i princip vart man än går.

Flygandet hit gick bra, jättekul att träffa en massa andra svenska au pairer man kunde umgås med hela vägen hit. Inte heller några problem med visum eller liknande och jag slapp betala för min andra incheckade väska. Tummen upp för det!

Maten har so far varit: pizza, frukost (flingor i världens färger och yoghurt som känns bubblig och smakar lite som vin), lunch som innebar macka och glass + kvällens middag vilket givet var hamburgare (efterrätt chokladpudding och/eller någon mjuk kaka). Dock har dem ett fint och fräscht salladsbord och till kvällsmaten fick man en bit majskolv.

Dagen har inneburit skola och lektioner. Helt ovärda lektioner känns det som, då allting i princip berör bebisar 0-3 år ungefär. Sedan ikväll var det sing-along där alla länder uppträdde med en typisk sång och dans från sitt land. Sverige ställde upp med bra mannskap och uppträdde fint med små grodorna och avslutade med raketen. Har även hunnit med att gå utanför skolan ikväll till en supermarket.

Bilder kommer senare, jag ska strax hoppa i säng. Imorgon blir det väl mer lektioner och sen får vi väl se. Ser fram emot torsdag och the New York tour som jag betalade för idag.

Svensk mark

Sista inlägget för min del på svensk mark. Är riktigt trött nu men supertaggad inför imorgon. Klockan ska ringa kvart i fyra. Myyyys.

Sverige, ha det så bra älskade, fina vänner & familj! Take care och så hörs vi förhoppningsvis ifrån USA and the big Apple.

Madeleine svarar

Under veckan så har jag fått lite frågor och jag tänkte svara på dem här i bloggen, för allmän beskådan. Det är jättekul att få en massa frågor så är det något ni undrar, skriv för sjutton! :)


Jag åker med en organisation som heter Cultural Care och till dem har jag betalat en räkning. Sedan har ju även lite andra grejer kostat, till exempel visumet. Allt som allt har jag betalat:
Räkning: 9365:- (det som ingår: avbeställningsskydd, flygavgift, försäkring för året + den trettonde månaden & en deposition jag kommer få tillbaka på 2495:-)
Visum: 1120:-
Frimärken till visum: 65:-
Internationellt körkort: 245:-
Foto: 50:-
Tur & retur Stockholm: 137:-
Totalt: 10982:-

Som au pair kommer jag att tjäna 195,75$ i veckan vilket är ungefär 1450 svenska kronor. Jag bor och äter gratis i familjen vilket innebär att jag i princip kan lägga alla pengar på, till exempel upplevelser och shopping!

Vet man om att man gärna vill till USA så är det ett jättebra tips att bli au pair! Som au pair får man ju både bo, leva, jobba OCH plugga i USA! Man får uppleva lite av allting med andra ord. En organisation är nog det bästa att gå igenom för att bli au pair i min mening, i stället för att hitta något privat. Med en organisation så har du tryggheten i deras erfarenhet. Är man nyfiken på att bli au pair så kan man gå in på Cultural Care's hemsida men även ringa och prata med dem över telefon så att man kan bli anmäld till ett informationsmöte. Ha bra och många barnerfarenheter sedan tidigare vilket gör det lättare när du väl ska anmäla dig och fylla i ansökan om att bli au pair. Väl efter att man har fyllt i ansökan och den är godkänd då är det bara att sitta och hålla tummarna på att man får en match, dvs. en familj!

Vaken

Solen skiner utanför fönstret mitt och här sitter jag i min sköna fleecetröja. Snart blir det dags att packa färdigt det sista, inhandla lite grejer och väga väskorna!!!

Men först ska jag sitta här vid datorn en stund och samla lite energi ;)

Farewell for now

Ikväll vart det en blåsig men mysig kväll på altanen. Älskade whiskey- och russinsås, long time no see!
Kvällen blev till att umgås med mormor, morfar och farfar en sista gång. Men det är enbart ett hejdå för stunden, inte för evigt.

Mobil

Ladies and gents; igår fick jag min mobil, upplåst och klar! As you may know så har jag inte mitt gamla nr och det jag har för stunden är enbart tillfälligt fram till dess att jag skaffar mobil i USA.

Friends

Ibland är det dumt och jobbigt att ha sådana underbart fantastiska vänner<3Avskedsmiddag

Håller på att göra mig i ordning för ikväll kommer det hit lite folk för att grilla.

Nu ska det hackas sallad!

Uppdaterad lista

Slänger in min to do-lista igen för att se vad som är kvar att fixa.

TO DO:
Fixa försäkring
Betala räkning till CC
Fixa visum
Hälsoundersökning
Utdrag från polisen att jag inte committed a crime

”Säga upp mig” från SI
Internationellt körkort
Presenter till familjen halvfärdig
Banken
Apoteket
Fixa resväskor
P-piller recept
TSA-lås

Provpacka (väga väskan) + packa for real Vadå överambitiös och tro att jag provpackar först!?
Mobil
Skype
Kalender
Adapter
Växla pengar

Högskolan
Telefonnummer och adresser till viktiga saker/personer

Med andra ord; inte mycket kvar. Fixade nyss skype till datorn. Hoppas på att dem snart ringer så jag kan hämta min mobil. Väskorna är halvpackade och det enda jag har kvar att göra i presentväg till familjen är att köpa Ahlgrens bilar.

Besöksrekord

Ojojoj, I'm flattered. Besöksrekord igår med en herrans massa besökare. Trevligt! :)
I hope you like it och att ni stannar!

Uncle på besök

Min farbor med familj flyttade till USA i slutet av juni. Idag var farbror på Sverige besök och kom även förbi en sväng hemma hos oss.

Med sig hade han en ICA-kasse som skulle med honom över Atlanten. Den innehöll Kalles kaviar, hårt bröd, messmör, oboypulver, kardemumma, sill och jäst.

At the moment...

... är sängen överbelamrad.Men fina högar har jag gjort!

Sofie har varit här och druckit kaffe. Var egentligen menat att hon skulle hjälpa mig att packa, men det blev inte så mycket av det :P
Trevligt var det iaf<3

Operation packa inleds


Här ska det packas!


Visumet har landat

Förutom att jag hade lite otur när det var dags att lämna in mobilen så dem kan låsa upp den (kommer få tillbaka den imorgon. Snacka om att vara ute i sista minuten?) så flöt resten av mina to dos' riktigt bra!

Och nu ligger visumet här bredvid mig! Gladoooo


Posten har kommit

Woho! Känner mig som en liten vip-person här i hushållet för stunden. Det kom enbart en massa post till mig!

Reklam från Telia, kanske inte direkt något att hurra för men...
Internationellt körkort! Check!
Avi om att hämta ut pass & visum på macken! Check!Great (Y)

En dum låt

Sabla Eagle-Eye Cherry säger jag bara. Save Tonight

Well, we know I'm going away
And how I wish, I wish it weren't so
so take this wine and drink with me
let's delay our misery...

Save tonight
Fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone
Save tonight
Fight the break of dawn
Come tomorrowTomorrow I'll be gone
It ain't easy to say goodbye,
darling please don't start to cry.
'Cause girl you know I've got to go, oh
Lord I wish it wasn't so

Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone
Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone


En fullspäckad dag i huvudstaden

Kom hem för 50 minuter sen. Är troligtvis tröttare än vad jag själv inser.

Dagen började tidigt, klockan ringde 04.10 och sedan var det en seg Madeleine som hoppade på bussen mot Stockholm. Hade hoppats på att få lite sömn men istället satt jag mest och mådde illa.

Det blev frukost på centralen i Stockholm och sedan tog jag bussen till ambassaden. Jag hade tid på den Amerikanska Ambassaden klockan 09.30 och började köa utanför ambassaden 08.00. Efter lite mer än en timmes köande där utanför så fick jag komma in.

Väntrummet väl inne på ambassaden eller vad jag ska kalla det såg verkligen inte alls ut som jag hade föreställt mig. Där inne satt jag i en timme och 50 minuter. Kul.
Väl vid luckan ställdes tre frågor som jag skulle besvara: hur många barn kommer jag ta hand om, vad jag kommer få i lön och vilket som var mitt avresedatum. Eftersom jag åker redan på måndag så hämtade hon en man bara för att försäkra sig om att jag skulle hinna få mitt pass med mitt visum innan dess. Och det tycktes inte vara något problem (tur det...). Förutom att svara på frågorna så fick jag även lämna my fingerprints.

Förutom ambassaden så åkte jag även till motormännens riksförbund, som har sitt kontor i Stockholm, för att kolla hur det gick för mitt internationella körkort då det inte kommit än(!!). Det visade sig att dem skickade det till mig i måndags så förhoppningsvis har jag det i brevlådan imorgon. Good!

Hemresan var en mardröm. Som om jag inte på ambassaden fått väntat nog så var det världens trafikkaos. Det tog en timme att ta sig från centralen till stäket. Sedan hinner vi inte åka mer än fem minuter på motorvägen förrän köandet tar vid igen. Då är det en sabla långtradare som fått punktering lååååångt bort. Tog en timme att ta sig förbi den, med all sabla trafik.

Total kö- och väntetid för dagen: 5 timmar. Tjoho! Men jag är glad ändå, för nu har jag så gott som fixat visum och internationellt körtkort (nu är det bara vänta på att det ska dimpa ner i brevlådan).

Men trött som en sate är jag dock. Snark.

BTW; Det var ju hur många snygga killar som helst på ambassaden!!

Money money money

Idag växlade jag pengar!


Mobilstrul

Så nu har jag skaffat ett kontantkort med ett nytt telefonnummer hos Telia. Saken är den att telefonen är låst hos Tre. Och för att låsa upp telefonen krävs en kod. En kod som kostade 350kr OCH som tog sex veckor att få.

Bah, blir så trött. Bra att fixa med det här sista veckan. Blir smått stressad av sånt här skit. Mamma får åka ner på stan och försöka lösa det hela imorgon medan jag spenderar dagen i Stockholm och på den amerikanska ambassaden.

Ambassaden

Jag skulle ju ha fixat en massa frimärken för 65kr idag när vi var på Maxi inför ambassaden imorgon. Givet glömde jag det - lyckat.

Jag börjar bli smått nervös inför ambassaden imorgon! Kommer säkert att göra bort mig och åka åt fel håll på bussen och riskera att inte få något visum.
Äsch, får tänka positivt nu. Inte långt kvar jue!

Banken ringde och väckte mig

Där ligger jag i min varma säng i godan ro och sussar och sen kommer mamma inrusande med telefonen. Då ringer banken och söker mig.

Var där igår, dels för att sätta in en himlans massa pengar på mitt konto men även för att fixa ett intyg. Jag har inte hört en enda au pair som behövt skaffa något sådant(?) men då min farbror med familj flyttade till USA nu i mitten av sommaren så tipsade han att ett intyg från banken skulle göra det enklare för mig att skaffa ett bankonto i USA, just för att dem ser att jag är en pålitlig kund.
Jag tror inte jag behöver något sådant, varken CC eller någon annan au pair har nämnt något om det här intyget, men just det där intyget kändes ytterst viktigt för min familj att jag införskaffade. Så nu ligger det på posten, Bank statement som det så fint heter.

Ja, den som lever får väl se helt enkelt, om jag kommer behöva det eller ej.

Handbollslaget

Så vart det till att åka ut till Tillberga för att lämna in min kära matchtröja, 18, och säga hejdå.

Känns konstigt att inte kunna spela min älskade sport borta i USA. Den enda sporten amerikanarna känner till, där man spelar med en boll och händerna är i princip fotboll - amerikansk fotboll.

Får väl kanske dra ihop ett gäng americans och lära dem handboll!

Kaneli

Oboy vad det doftar gott om mina händer. Jag bakar nämligen kanelbullar och iiiih vad mumsiga dem tycks bli. Ligger just nu på jäsning men sen så blir det skjuts in i ugnen ;)

Ny Design

Nu har bloggen fått en makeover. Tack snälla Matilda!

Vad tycks? :)


One hour

Nu har jag spenderat en timme inne på banken! Väntan är verkligen inte min grej.

One week

7 dagar sen befinner jag mig i USA!!!


Packningsförberedelser

Jag har än inte skrivit någon packningslista som det egentligen var meningen att jag skulle knåpa ihop idag. Hoppsan, hehe... ;O

Men jag började i alla fall gå igenom min garderob för att se vad jag vill ha med mig till USA. Och det ledde till att jag tog kort på alla kläder som jag tänkt ta med mig.
Smart? Kanske det. Nu har jag ju alla klädesplagg jag vill packa med mig på datorn dvs. en visuell packningslista!Nu vet jag precis vilka klädesplagg jag ska rota fram ur garderoben utan att det står dumt beskrivet på en lapp ;)


Måttsats

En sån här har jag lyckats införskaffa idag:
Nu ska jag kunna baka i USA utan problem! Får bara komma ihåg att skriva ner några av recepten här hemifrån.


Dagen

Idag ska vi upp till mormor och morfar för att i efterskott gratta min kusin men det blir även för mig att säga hejdå till moster med familj. Börjar bli dags för sånt nu, det är ju inte långt kvar.

Ska även försöka börja klura ut en packningslista, troligtvis gå igenom garderoben och kanske även börja på att tvätta lite saker och ting.

Ja, det är vad som står på dagsordningen idag. Nu ska jag till och ta mig lite hostmedicin. Jag är inne på min andra flaska!

En update över situationen

Tänkte lägga upp min to do-list här igen så ni och jag får en överblick över vad som är gjort och vad som behövs göras.

TO DO:
Fixa försäkring
Betala räkning till CC
Fixa visum Besök på ambassaden på onsdag
Hälsoundersökning
Utdrag från polisen att jag inte committed a crime

”Säga upp mig” från SI
Internationellt körkort papprena ivägskickade
Presenter till familjen halvfärdig
Banken
Apoteket halvfärdig
Ringa min doktor PÅ MÅNDAG!! Sabla semestertider...
Fixa resväskor
P-piller recept
TSA-lås

Provpacka (väga väskan) + packa for real
Mobil
Skype
Kalender
Adapter
Växla pengar
Högskolan
Telefonnummer och adresser till viktiga saker/personer

Några smågrejer kvar att fixa och förhoppningsvis så får jag ett visum och att mitt internationella körkort kommer innan jag åker. And then I'm ready to go :)

Pharmacy

Idag spenderade jag 40-50 min inne på apoteket. Mamma hann ju nästintill handla färdigt på Maxi innan jag var klar med alla mediciner.

Måste ju bunkra upp med alla mina grejer inför USA vilket med andra ord är en hel del.

Buss

Igår köpte jag bussbiljetter på Swebus, så jag kan ta mig till och från Stockholm på onsdag när jag ska till ambassaden. Det blir tidig uppgång då bussen går klockan 05.00.
Tur och retur blev priset på biljetterna 137 kr, billigt & bra.

Gangsta'

Snart blir det mys med irstas gangsta's. Mina fina tjejer med andra ord.


Påminnelse

Pssstt... Ville liksom bara påminna om att klicka här!

Superbra!


Helt slut

Mina armar är helt möra och jag har fått några blåsor som jag även lyckats ha haft sönder. Att det ska vara så mycket gräs att klippa med en sådan tung och otymplig gräsklippare.

Nu slänger jag in handduken!


Något som uppehållit mig...

... från att slå mig helt till ro i natt så jag kunde somna var en massa tankar om USA.

Jag börjar nog inse att det är rätt lite tid kvar här i Sverige och det känns som om jag har så galet många grejer kvar att göra!! Jag har ju inte ens varit på ambassaden än!

Måste nog börja planera rejält här. Ska nog skriva upp vad som behövs göras dag för dag fram till dess att jag åker.

Snart blir det till att klippa gräset, jippie!

Happy

Tänk vad glad musik och ett par nya örhängen kan göra med humöret! Skål på det!What I've done

Nu har jag just skickat iväg blanketten för internationellt körkort.

Igår när jag och Elina var på stan införskaffade jag mig en bikini-nederdel (19 spänn på Gina!) och en adapter för 90 kr på Teknikmagasinet, så jag kan ladda min laptop in the US också. Den tror jag kommer bli prima!

Sedan skulle jag även ta kort i en kortautomat inför det internationella körkortet. I automaten kunde man enbart betala med tior och femmor och summa kardemumma var 50 kr. Vem går runt med 50 spänn i enbart tior och femmor? Efter mycket om och men löste det sig i alla fall.

Idag införskaffades även ett par söta örhängen till mig men även en present till my host family; filmen Så som i himmelen, känns som om den skulle passa min hostmum väldigt bra! Nu ska jag bara fixa lite annat smått och gott till familjen så är presenterna klara sen!

Nu ska jag för första gången idag ta det lugnt. Peace!

Att tanka på

Tur att jag är en tankande människa.

Hade lite halvpanik när vi rullade hemifrån idag och ser att bilen knappt kan köra fem mil pga. ingen diesel. Vi kör runt kvarteret och tillbaka hem. Då slutar det t.o.m. att synas hur långt man kan köra; små-panik! Så något riskfyllt kör vi hela vägen till stationen för att kunna lämna av Elina.

Nyss kom jag & syster hem, vi lyckades ta oss till Hälla för att tanka också. Snacka om tur då jag gissar på att en soppatorsk inte var långt borta... Puh!


I'm alive

JAG LEVER!!

Har Elina på besök och då finns det intressantare saker att göra än att blogga dagarna i ända. Hihi.

Dad in the US

Är det inte lite smått komiskt att min far i oktober kommer befinna sig i Atlanta?

Precis när man antagligen kommit in och vant sig med livet in the US så kommer kanske min pappa och tittar förbi.


Heyhey papi!


Hur jag förbereder mig...

... inför USA:

AMERICAN PANCAKES! I'm telling you - man blir helt proppmätt!


Mejl från Boston

I natt fick jag mejl från Boston. Trodde dock att det skulle innehålla något mer spännande och smaskigare än vad det faktiskt innehöll.

En grupp på facebook.

Nåväl, att man får mejl innebär att det närmar sig! *Glad*

Bloggdesign

Tro inte att bloggen kommer se ut så här för evigt. Min fina vän Matilda har sagt ja till åtagandet av att fixa en design till min blogg. Så i slutet av veckan kanske bloggen är lite mer pimpad?

Blingbling

Death at a Funeral

Sofie åkte nyss hem. Vi tittade på den tokiga filmen Death at a Funeral. Hela händelseförloppet i filmen är så sabla absurt men så sjukt kul!


"Si?"
"Mon!"


Lärdom

Försök inte borsta bort couscous från bordet med hjälp av handen. Det resulterar bara i att kornen förvandlas till avlånga korvar - suddrester.

14 days

Idag är det bara 2 veckor - 14 days, kvar i Sverige. Så precis om 2 veckor sitter jag på planet till New York!WIIIEE


Look for the evening

Jag brukar alltid sminka mig och klä upp mig så här på söndagskvällarna.

Eller inte...

Jag ställde upp som modell när syster ville fota. Var så mörk runt ögonen att det kändes som om det var Halloween. Får väl se hur bilderna blev efter att hon redigerat dem.
Thoughts

Det är inte långt kvar nu. Känns rätt sjukt, fast ändå rätt obeskrivligt. Mitt huvud består enbart av USA-tankar nu för tiden. Har nog väldigt svårt att inse att jag faktiskt ska åka. Undra när jag kommer inse det?

Fast det känns grymt bra! Samtidigt blir jag lite nervös då jag jämför mig själv med alla andra blivande au pairer och tankar som resulterar i: Oj, skulle jag också ha gjort det där, kommer jag att hinna osv. Men på sätt och vis är jag inte nervös eller orolig, det känns som jag tar sakerna när det kommer ungefär.

Ändå har jag några orosmoln i magen:
# Tänk om det är något fel med min visumansökan?
# Jag ska till ambassaden onsdagen den 18: augusti och jag lämnar Sverige måndagen den 23:e augusti. Tänk om jag inte hinner få mitt visum till dess? (Amerikanska ambassaden postar ens pass med visum i, efter besöket man gjort där).
# Tänk om det blir något problem med min medicin så dem vägrar mig in i landet?

Men nej, nu ska jag inte bekymra mig om sånt - jag ska ju för fan till USA!


Taxi driver

Just hemkommen efter att ha varit och hämtat mor & far på galej. Ombytta roller!

I love you Phillip Morris

Jag och syster tittar på film - I love you Phillip Morris. Rätt ovanlig I must say men ändå rätt bra. Och definitivt ovanligt att se Jim Carrey relativt samlad. Men Ewan McGregor är ju som alltid super.

Edit: Filmen slut. Början var lite "vadärdethärvitittarpåegentligen?" men sedan blev den bara rolig och skruvad. Haha.

Goodbye party

Då blev det massutskick på facebook utav inbjudningar till mitt "goodbye party". Förhoppningsvis blir det fint väder när vi ska grilla!


Förhoppningsvis så räcker det med grillat, så slipper vi fixa nattmackor... Eller vad säger du Anne Sofie? ;)

Du är ju inte riktigt klok Madicken!

Madicken var på TV alldeles nyss. Astrid Lindgren var ju bara för bra!Varför finns det ett ord som slicka om man inte får göra det? - Lisabeth då hon vill slicka av tallriken.

Släktkväll

Det blev middag hemma hos mormor och morfar, med familj och mosters familj (minus en av kusinerna). Var mycket trevligt men fin bål fylld med jordgubbar och sedan vart det grillat, glass och rödvin. Japp ni hörde (mer läste) rätt! Rödvin. Är inte så jätteförtjust i rött vin, men detta var banne mig gott!

Och älskade morfar som tyckte att alla skulle ta ett glas av hans ryska vodka. Haha!


Visste du att...

I brist på annat tänkte jag lägga upp lite småfakta om North Carolina - staten jag ska bo i!

Visste du att...
... Staten är uppdelad i tre geografiska områden (kustområde, högplatå och bergkedjan Appalacherna + högsta toppen finns i NC - Mount Mitchell (2040 m)).

... "A Walk to Remember", "Dirty Dancing", "The Green Mile", "Hannibal" & "One Tree Hill" har blivit inspelade i NC.

... 2006 vann Carolina Hurricanes Stanley cup (ishockey för dem som inte visste).

... Statens har ett motto, som lyder: Esse quam videri  ("To be, rather than to seem to be")

... Chris Daughtry och Ryan Adams kommer ifrån NC.

... Staden Charlotte är den största medan Raleigh är NC's huvudstad.

... Världens första flygning med en motordriven flygfarkost skedde i staden Kitty Hawk utav bröderna Wright den 17 december 1903.

... Krispy Kreme Doughnut grundades i staden Winston-Salem (där jag ska bo!).
Källor: här, här & här.

I det undermedvetna

Jag tror att både jag & min syster någonstans i det undermedvetna börjar förbereda oss för att jag ska åka till USA.

I natt drömde jag en hemsk dröm, jag orkar inte dra alla detaljer runt omkring, men i det stora hela så satt vi på ett flygplan och mitt uppe i luften blev något fel! Det resulterade i att några av passagerarna dog och min syster var borta! Jag vaknade av att jag grät...

Min syster däremot drömde att vi var på Gröna Lund och att jag åkte Insane. Precis när karusellen var över vattnet så går den sönder och vagnen man sitter i störtar ner i vattnet. Syster försöker hoppa i men lyckas inte rädda mig. Hon vaknade av att hon grät...


Älskade syster<3


Bullkväll

Nyss hemkommen efter att jag och Sofie besökte Bohm. Det blev mjölk och nygjorda kanelbullar i trädgården. Trevligt trevligt!

Lön

För någon vecka sedan hjälpte jag mormor att sköta hennes blommor och trädgård. Idag fick jag lön för arbetet. Tacktack :)


Slit och släp

Vi håller på att rensa ut en massa skit som vi snart ska köra vidare till återbruket. Tråkigt men nödvändigt.

FLYGTIDER

MINA FLYGTIDER HAR KOMMIT!!! IIIIIIHH - bouncing out of joy!

Departure från Arlanda 06.45 den 23:e augusti och landar i Frankfurt (så får jag besöka Tyskland också minsann!). Sen bär det av mot New York för hela slanten 10.50.Så får jag hälsa på JFK's airport. Fint snus!


What a weather

Vart tog sommaren vägen? Har det inte regnat och blåst nog nu? Det är rikigt ruggit ute med gråa, trista moln och from time to time är det lite klibbigt, som om det ska åska. Huuga...

Awake

Klockan ringde 07.18. Kom hem för en halvtimme sedan efter att ha besökt UM nere på stan. Nu kan jag stryka p-piller från min to do-lista i alla fall!

Sedan skulle jag till banken, men det visade sig att dem öppnade klockan tio, så det var bara att återvända hem.


Dagens andra dos

Nu blir det dagens andra dos av hostmedicin. Hut, hut!

Hostmedicinen smakar saltlakrits, väldigt mycket! Synd för mig att jag ogillar lakrits.Istället blir det äpple som kompensation för att jag är duktig och tar medicin. Nu hoppas vi på att min sabla hosta försvinner!


Visumansökan

Då är visumansökan inskickad och klar.

Och frågor så som: är jag involverad i terrorism, om jag har som syfte att åka till USA för money laundry, om jag försökt smugglat in människor illegalt till USA eller kidnappat barn och gud vet vad dök självfallet upp. Ingen utav frågorna blev det ett jakande svar på i alla fall, tur det!

Men det tog sin lilla tid med alla frågor och då man dessutom bara har 20 minuter på sig innan man loggas ut, är det klart att det blir lite extra jobb. Tur att man kunde spara the application. Blev lite problem med bilden (väldigt mycket för stor!) och även present work/education. Jag varken jobbar eller pluggar men det gick inte heller att hoppa över frågan.

Nåväl, den 18:e augusti blir det besök på ambassaden och förhoppningsvis går det vägen!

Personbevis 120

Ringde nyss Skattemyndigheten för att införskaffa ett personbevis 120. Vet inte exakt vad det handlar om men ett sånt måste man ha för att få visum. Snacka om att dem mumlade i telefonen!

Nu ska jag påbörja det stora arbetet: visum.

Det stavas K-A-O-S

Trafikkaos!

Puttrade på i en medelhastighet av 15km/h på en 70-väg. Dem hade stängt av en bit av motorvägen och omdirigerade trafiken till vägen där jag bor.

Nu har jag i alla fall återlämnat kalendern jag köpte förra veckan nere på stan och hämtat och lämnat mor'n min på Maxi.


I brevet

Jag nämnde ju förut att jag i fredags fick ett brev från CC.

Innehållet var detta:Vem-väskan-tillhör kort
Information om vad man bör packa och vad som behövs vid skolan
Information om turen i NYC
Schema över dagarna i NY
Info om flygning

Nu är jag supertrött. Hållt igång hela tiden, städat och gnott (sanerat haha). Nu har jag bara att bädda rent i sängen och byta ut några glödlampor kvar. Sen blir det lite marabou på det!

Omotiverad

Nu ska jag städa. Jag har låtit mitt rum (aka Hiroshima) förfalla.

RSS 2.0