100

Ser på facebook att alla mina au pair vänner säger att det är 100 dagar som spenderats i USA idag. Töfft.

82,5 dagar till så har det gått ett halvår. Whoop whoop.

Julklappsshopping

Kan i princip kalla julklappsshoppingen för alla där hemma, härmed för färdig.

Och bara för att det är första advent (och att dem i varenda affär här i USA spelar julmusik) sitter jag nu och lyssnar på min jul-spotify-lista!

Ska nu sätta mig och läsa en ny tidning; inge mer Taylor Swift här heller.


Sleeping Beauty

Men se godmorgon på er gott folk!

Shoes


Ser ni samma sak som jag?


Nya converse!

Lycka!

Jump the car

Då min värdpappas sons bil broke down yesterday åkte vi därför iväg idag för att få igång det hela. Med startkablar och en massa verktyg försökte dem jump the car. Tror ni vi lyckades? Nej.

Vi har varit iväg i lite mindre än fem timmar och så visade det sig efteråt när vi inte fick igång bilen och the tow truck had to come, för att ta iväg bilen till verkstaden, att jag inte ens hade behövt följa med. Well well.

Nu sitter jag och tar igen mig i min säng. Funderar på att åka iväg lite senare och shoppa lite fler julklappar. Vi får se.

Bellagio's Fountain


Two days

Då tar vi igen vad som hänt under de senaste två dagarna.

Thanksgiving day:
Jag åkte till Caesar's palace för att få träffa min farbror och familj. Vi hängde hela dagen, åkte runt i Las Vegas lite varstans. Det blev ytterligare en tripp upp i the Stratosphere. Denna gång, dagtid.




Middag blev det @ Hard Rock Café. Supergoda ribs!


Sen vart det The Strip.




Fredag aka. Black Friday:
Shopping! Stressig dag! Vi drog till en outlet där det verkligen kryllade av folk och rea. Tom. så det vid ett flertal affärer hade vakter som släppte in några människor i taget och rep för att skapa köer utanför affärerna.
Sedan drog vi till the Gun Store, då det varit stängt under Thanksgiving. Fredag däremot var det smockat med folk som ville skjuta, 1h & 20min i kö. Vilket skippades. Lunch förtärades @ Olive Garden där jag käkade supergod pasta.
Klockan var strax efter fyra och jag sa hejdå till släkten innan jag körde vidare för att träffa Anna, en au pair från Truckee, jag träffade på au pair skolan i New York. Fel adress och supermycket trafik men jag kom fram till slut. Strax efter fem. Klockan sex skulle jag träffa Sonja för att äta och gå på bio. Changed plans och vi bestämde oss för middag klockan åtta och en senare bio. Hem till Josie, där Anna bodde så dem kunde byta om. Stress stress då klockan var halv åtta. Får då samtal från min hostdad. Då har hans äldre sons bil slutat fungera vilket innebar att vi fick lov att ta oss in till the strip för att hämta upp sonen och hans flickvän. Det betydde väldiga förseningar tack vare den stillastående trafiken. Sen skulle dem stanna på vägen för att hyra film. Kommer till bion 1h & 50 minuter för sent och drygt en kvart innan Harry Potter börjar. Trycker i mig någon pajgrej och sen blir det dejt med älskar Harry.
AH, gud vad jag längtar till sista delen! Vill nästan gå och se Harry Potter ikväll igen. Nörd.

Det har verkligen varit superkul och skönt att få träffa lite familj under dagarna här. :)
Tack för mig!


Black Friday

Idag är det Black Friday vilket innebär shopping. Julklappar here I come!


Lever

För att inte oroa er så kan jag härmed meddela att jag lever. Lång dag.

Nu: Sömn.
Imorgon: Fullspäckad, lång dag.
Övrigt: Vidare, mer utförlig uppdatering kommer.

Peace out, godnatt.

Seg dag

Försöker bli frisk. Därför har dagen i stort sett spenderats i sängen i vaket och ovaket tillstånd. Man kan ju ha det roligare än så.

Och för att liva upp stämningen tänkte jag visa något ni inte fått se förut. Ojojoj, spännande eller hur?
När jag blev upphämtad efter Grand Canyon trippen såg jag ut som världens hillbilly som inte sett en dusch på hela helgen. Men det bar inte av hemåt mot en dusch och en säng utan istället blev det till att besöka mer berg; Red Rock.



Och därefter begav vi oss in mot stan. Där jag fick se the light show.






Bloglovin'

Jag tror jag ligger lite efter...


Off

Så är man ledig. Börjar jobba måndag eftermiddag.
Sitter i sängen och glor på gamla avsnitt av Desperate Housewives. Mysmys.

Dessutom flög farbror med familj in till Las Vegas igårkväll. Så det blir till att umgås med lite släkt över helgen. Good.

Inte mycket sömn

Så mitt hostkid vaknar klockan 03.00 i natt. Och inte vill ungen somna om heller. 05.45 tycks det bli lite lugn och ro. Jag själv vaknar upp efter vakandet, i gungstolen 06.50. Får en halvtimme i min egen säng innan det är dags att pallra sig upp igen.

Fin morgon.

Handboll

Jag tittar på handboll. Vad gör ni?

3 months

Idag firar jag 3 månader i USA. 3 månader sedan jag lämnade Sverige och alla fina, älskade människor.
Precis som en annan au pair skrev på facebook; nu har jag avverkat 1/4 av min tid här i USA.

Oh ja; insåg nu idag att det på headern står att jag är au pair i North Carolina. Det stämmer ju inte riktigt längre. Kan någon hjälpa mig att ändra det? ^^

Feber

Jag lyckas verkligen pricka in rätt dag att bli sjuk på.

Jag har feber och vill bara ligga i min säng och sova. Icke sa nicke. En snubbe håller på att fixa med min balkongdörr då den inte går att stänga properly. Sedan kommer larmfirman för att fixa ännu lite mer.
Jippie säger jag, eller inte.

Money

Ska iväg och cash some checks och sen blir det ännu mer bankärenden. Det ska ju öppnas ett account även här. Full rulle!

PS: märks det att jag umgås med barn eller? Jag har bambi-låt på hjärnan. Drip, drip, drop Little April shower

Mamma - surprise!

Köpte en tidning idag. Trodde dock inte att den enbart skulle handla om Taylor Swift. Jag är sådär måttligt intresserad av henne. Intresserad av en affisch med TS autograf, någon?


Och för att knyta samman med rubriken. Idag inhandlades även vadå... Jo håll i dig nu mamma; revaxör. Men här i USA heter det något så fint som Debrox.
And to fill the rest of you in; redan innan jag kom till USA hade jag problem med öronen mina och hörseln. Nu ska vi banne mig rena gångarna, ÄLG! Haha.

Karusell

Dagen har spenderats @ a hotel, Circus circus. Där inne finns det ett nöjesfält. Jag har kanske inte åkt de karuseller jag själv fann intressanta men det var kul ändå!





Merlin's beard!





När jag åkte på björnen behövde även jag vara fastspänd.


Tittade på Svampbob i 4D.


@ Chili's, där lunch förtärades, målade jag en svensk-inspirerad cowgirl.


Rain

Det regnar i öknen!

Godmorgon på er. Har nyss ätit frukost och sitter nu och tittar på något tecknat program på nickjr. Får se vad dagen har att erbjuda.

Jag uppmuntrar er läsare att... kommentera! ^^

Magic

Det vart som sagt Magic show idag tillsammans med mitt hostkid. Det var riktigt bra! Och roligt! Kanske lite för mycket vuxen-skämt för ett barn att förstå men när det hoppar fram en björn på scenen och skrämmer skiten ur alla så lyckades nog intresset hållas vid liv hos de flesta.

Tyvärr fick man inte ta några bilder under själva showen.




Och det förbereds för fullt inför julen här. Höll på att köra i diket (okej nej inte riktigt men det låter rätt bra dramatiskt sett) ikväll när vi kom hem från showen och såg ett hus fullt utsmyckat med lampor och prydnader.


Saturday

Lördag. Fint. Sitter och tittar på Alice i underlandet och ska väl snart ner och käka frukost.

Idag blir det nog magic-show. Spännnande!



Men Sanna; det är väl inte fy skam att åka farmor-Anka bilen? ;)


19

19 november idag. Om en månad är det den 19 december. Då fyller jag 19.

Just a reminder people, FYI.


Yummie for my tummy!

Corn dog!

Jag har käkat min första corn dog! Det var faktiskt gott. Jag gillade det!


Tack för dagen, Sonja!

Café

Får snart besök av en tysk au pair. Vi ska dra till något fik. Trevlans.

Nu ska jag dra på mig dojorna och vandra ner till grinden så att hon kan komma in!

Movie time

Ikväll vart det en snabb tripp till the strip. Sedan dinner och oboy var jag hungrig or what. Sedan har jag nattat mitt hostkid och läst the lion king. Nu är det film som gäller; Orphan heter filmen för den som vill ta anteckningar.

God morgon Sverige!

Och PS: Ja, bilen, apelsinen down there, är min i den bemärkelsen att det är bilen jag använder, kör runt och har tillgång till. Sweet!

Bil

Sanna efterfrågade bilder på min nya bil så här har ni den! The orange truck. Ska kanske börja kalla den apelsinen?



Vilket skämt!

Har ju totalt glömt bort att berätta...

Lördag morgon @ the Grand Canyon efter en hemskt kall och jobbig natt sitter jag och väntar på frukost. Då kommer en av tyskorna med knäckebröd - Wasa!! Blev jättelycklig för det visade sig att hon köpt det här, i Las Vegas. Jag sa att jag kände mig som hemma i Sverige. Vet ni vad hon då visar mig? Att det på paketet står att Wasa kommer från Tyskland! Vad sjutton är det för sabla skämt!? Inte smutsar man ner något så fint som Wasa med att säga att det är tyskt heller? Är nästintill riktigt upprörd. Hmpf.

 

Upptäcksfärd

Upptäcksfärd var det ja! Roligt att köra runt här. Blev Starbucks besök och shopping @ Target. Inhandlade även Stig Larsson på engelska!

Svårare att hitta hem dock. Hade fixat hemadressen som en favorit men den destinationen befann sig mitt på en stor väg. You have reached your destination. Så efter 20 minuter kunde jag skriva in adressen för hand och nu har jag äntligen fått gå på ett välbehövligt toalettbesök. Jopp!


Tjolahopp

Rubriken är mer alert än vad jag känner mig. Klockan är halv tio, jag lämnade mitt host kid på skolan för ett tag sedan. Körde för första gången själv. Superläskigt att parkera en sån stor bil men givet klarade sig allt och alla oskadda. Good.

Snart blir det en dusch för min del sen hade jag tänkt ge mig ut på upptäcksfärd i LV. Spännande!

Today

Idag har det varit lite tvätt-time på schemat. Familjen tvättmaskin och torktumlare är supernice, spelar en liten melodi när tvätten är redo. Tummen upp!

Har även, som jag nämnt tidigare, fått köra min bil för första gången. Woho.

Käkade tidig middag @ Chili's. Blev den där goda salladen utan cilantro'n. Yes!

Har försökt att lägga mitt hostkid fyra eller fem gånger nu. Mindre lyckat. Hoppas hon lyckas somna snart, det  är en dag imorgon också.

Fick några konstiga cookies av min hostdad, goda dock (det är svårt att göra kakor äckliga) och tänkte nu sitta och glo på något på TV:n min innan jag själv knoppar.

Klart slut.

Driving

Har kört the Avalanche idag. Nytt med en sådan stor bil men det var kul! Hihi. Nu blir det Aladdin.

Grand Canyon

Slänger in filmer och bilder från helgens upptåg. Finns en uppsjö med bilder på facebook också. Awesome.















Survivor!

Jag överlevde the Grand Canyon, the North Rim. Snö på backen, -10 grader, tältande, bajamaja and a lot of beans. You name it.

Jepp, I'm cool.

PS: Bilder kommer.

All set

Nu har man äntligen allting inhandlat/lånat och jag har precis packat färdigt. Tittar på ett gammalt HIMYM avsnitt.
Vi hörs troligtvis efter helgen, med förhoppningsvis en megauppdatering innehållande en massa bilder. Fint!


Fullspäckat

Ska snart käka frulle. Sedan blir det en massa shopping, därefter kommer mitt hostkids lärare hit och vi ska prata och gå igenom saker och ting och sedan ikväll bär det av till något frozen-yoghurt ställe där jag ska träffa min LCC och några andra au pairer.

Full rulle med ett späckat schema med andra ord :)
Hur har Sverige det?

P.F. Chang's

Ikväll vart det kinesiskt (P.F. Chang's). Supergott var det! En riktigt bra middag med hostdad, hostkid och familjens gamla nanny.

Nu är jag supertrött, men tänkte titta på Ung & bortskämd på svt play.

Imorgon blir det shopping för hiking-prylar. Jag ska ju till Grand Canyon i helgen!

Snabbt



Grejerna har kommit! Tack gode gud - en mascara!

This is Las Vegas baby!























Idag har jag varit i staterna i exakt 2½ månad. Känns som tiden gått himla segt samtidigt som man undrar vart sjutton tog den vägen.

It's a beutiful morning här i Las Vegas och hemma i lilla Sverige härjar tydligen snöstorm. Tänka sig.

Roligt att jag stängde av datorn igår redo för att gå och lägga mig och 14 minuter efter så loggar mamma in efter att nyss ha vaknat. Tänka sig.

Message

Important message: Jag åt alltså inte under pistolhot igår.

Igårkväll förklarade jag Midsommar och Kräftskiva för min hostmum. Hon tycktes gilla dem fina hattarna man har på kräftskiva.

Ska snart åka iväg och hämta upp barn från skolan. Jepp jepp. Smell you later!


My first day

Dagen har bestått av att umgås med mitt hostkid. Vi har varit at the park och the playground som finns där. Sen har det även blivit lunch tillsammans med min hostdads son och flickvän + hostkid, varav vi där drog vidare till en annan biograf för att se Megamind.
Dessutom har jag fått en mobil som jag nu måste lära mig.

This is the view from my balcony!



Och sist men inte minst... This is what I had for lunch - Sushi!

I know right, sjukt eller hur!? :P

Framme!

Jag är i Las Vegas nu! Landade igårkväll och hann då även med att besöka ett casino och se The social network.

Superfint här, känns bra :)

Tomorrow

Imorgon är det dags; Las Vegas! Har i princip allt fixat. Det är necessär-pryttlar och lite handbagage som ska göras i ordning. Then; I'm ready to go!

Nu blire sängen.

Getting ready!

Chup chup!

Det har varit posten, banken, träffa au pairerna i Winston-Salem för ett see you later, packa det sista, tvätta och sådanna bestyr. Things that keeps me occupied at the moment.

Sofia har hängt med as well på dagens strapatser. Sweet.

Slänger in en bild också! Vet ni hur mycket godis som införskaffades when we went trick or treating!?


Duck Sauce

Alla NVSP:are vet vilka Duck Sauce är.

Igår morse när jag skjutsade barnen till skolan var dem på radion! Med den här låten!


Barbra Streisand...

Flyg & packning

Har fått mina flygtider!

Flyger på lördag härifrån 12.15 och mellanlandar i Dallas, Texas, innan det bär vidare mot Las Vegas där jag landar lokal tid 17.20. Med andra ord: lång dag. Nu adderas det ju tre timmar i tidskillnaden oss emellan Sverige, dvs. 9 timmar!

Återigen behöver jag packa ner hela mitt liv i ett par resväskor. Det är så sabla jobbigt. Och så mycket saker? Vad är allting till för egentligen!? Men får väl trassla mig igenom lite packning för det braiga. Hihi.

Taggad!

November

Insåg först nu att det faktiskt är November. November as in årets elfte månad. Inte långt kvar tills år 2010 är slut.

Sjukt.

Tips om rematch



Har nu fått frågor ang. rematchen och tänkte därför besvarade dem. Finns det fler frågor efter detta så hör bara av er! Jag svarar så gärna på så mycket jag bara kan.

För det första så åker jag med Cultural Care. Under min rematch-tid har jag inte haft så jättemycket kontakt med dem och kan därför inte sådär på rak arm säga om dem är superbra (lätta att få tag på, hjälpsamma, svar på frågor osv.). Men den lilla kontakten jag haft har varit bra. (Bara det att en LCC och en från kontoret lägger till mig på Skype och frågar hur jag mår tycker jag ändå säger en hel del att dem faktiskt bryr sig.)
I alla fall så har jag först och främst haft en superbra LCC som verkligen förstått och lyssnat och varit där för att peppa! Jag har mått dåligt, saknat tryggheten som finns hemma i Sverige och varit väldigt orolig och nervös över att dagarna bara gått utan att höra någonting. Man har som skyldighet att logga in på sitt konto minst en gång om dagen. Jag tror jag har loggat in i snitt 5-7ggr/dag.
 
När jag väl visste att jag var inne i rematch så hörde jag av mig till alla mina au pair-vänner och bad om hjälp. Dem hörde av sig till sina LCC:er. Jag mejlade 15 LCC:er där jag förklarade min situation och hörde efter ifall dem hade någon familj tillgänglig. Dessutom skrev jag på Cultural Care's facebookgrupp.
Våga även att ligga på kontoret genom att ringa och mejla och fråga hur det går för dem med matchningen, om de hittar en familj åt dig. Upprepa att du gärna vill stanna! Be även familjen hemma i Sverige höra av sig till Cultural Care i Sverige om att du gärna vill ha en match, för då hör dem av sig till Boston-kontoret.
Hör även efter runt omkring med dina au pair-vänner om deras värdföräldrar känner eller vet någon familj som kan tänkas vara intresserade av en au pair.
Jag kan tycka att det är jobbigt att låta folk ta del i situationer som jag finner jobbiga, jag behåller mest sådana saker till mig själv. Men i rematch, låt så många som möjligt ta del i det hela. Låt folk veta vad som händer, att du vill stanna och be dem om hjälp. Desto fler som vet om och är villiga att hjälpa, desto större kontaktnät och större chans att du hittar en ny familj!

Jag satte mig även ner och skrev ner varför situationen blev som den blev och varför det resulterade i rematch/transition. Det är även en bra grej att reflektera över då både din LCC när ni har the exit-meeting, skriver på pappret om transition och the program director från kontoret kommer att fråga dig varför det resulterade i rematch.

Jag skulle även säga, våga göra saker. Deppa inte ihop och stanna inte inne. Jag kan säga att jag gjorde lite fel och skippade flera saker som dem andra au pairerna gjorde och istället var jag hemma. Jag hade ingen ork och ville vara ensam, samtidigt som jag ville umgås och göra saker. Men att bara vara ensam får dig lätt att bara må sämre, vilket gör det ännu jobbigare och svårare att ta sig ur. Prata även mycket med dem där hemma, det har hjälpt mig supermycket!

Dagen jag fick min match var dagen då jag gav upp. Jag hade smått börjat tänka på hur det skulle bli att komma hem till Sverige igen. Men se nu! Jag är superglad och dunderlycklig. Jag ska till Las Vegas och mina nya värdföräldrar jag pratade med igår verkar grymma!

Hoppas det var till er hjälp någonstans i alla fall. Är det något annat så kan ni bara hör av er med mer frågor :)
Lycka till!

LAS VEGAS!

I'M GOING TO LAS VEGAS BABY!


Time

Skype-tiden blev framflyttad till ikväll. Men jag är lika glad ändå! Ska verkligen bli superspännande.

För övrigt har jag inte mycket annat att rapportera. Försöker få tag på någon som kan skicka familjens application till mig, men ja. Det lyckas jag inge vidare med. På't igen!

Busy mornin'

Imorse så väntade ett mejl på mig från kvinnan som kontaktade mig igår. Det blev till att rassla ihop ett svar, så senare idag ska det skype:as. Känns bra.

Sedan vart det vanliga bestyr med lunchfix, skjutsa barn till skolan, tvätt och städning.

Dessutom har jag även varit i kontakt med Cultural Care's kontor i Boston, som ska ringa upp mig lite senare för att prata med mig om den eventuella nya hostfamily:n som jag har på G.

Whoop whoop upphöjt till 100!


HÅLL TUMMARNA

GLADOOOOOOOOOO!

Jag hade tårar i ögonen när jag satt i bilen, i väntan på att barnens skola skulle sluta. Jag hade skitsvårt att sova i natt och skrev till mamma på msn att jag ger upp.

Fick ikväll ett mejl från en kvinna som är intresserad av mig som au pair! Vet ni hur lycklig jag är just nu!?

Har mejlat och hoppas på att det här går vägen. I want it so bad. Håll tummarna, alright!?

Dröm

I natt har jag knappt sovit någonting alls. Men jag drömde som tusan i mitt halvt medvetna, halt sovande stadium.

Jag drömde att jag fick en match i Washington DC en mamma med tre döttrar i åldrarna 2,5 och 8. Hon var 30 år gammal, hade en skithäftig lägenhet/hus och en man som var 70 år som skulle komma hem i vår pga. att han nu var soldat i Irak.
Jopp, så vare!

Hur oroligt börjar det inte bli, utan någon ny matchning, nu när jag till och med börjar drömma om det?

RSS 2.0