Tiiiiiidning

Jag har en tidning. Den ska jag roa mig med :)


Till Sanna

Ja, Starbucks är L-Ä-T-T nya Espresso House! Billigare och amerikanskt... Hihi

Och dessutom hade jag förväntat mig av dig att du i inlägget under skulle ha kommenterat och skrikit: GOOODIS!!

^^

Svenskt godis

Så som svensk utomlands med en fin sweet tooth, kan det ju vara svårt utan vårt kära svenska godis. Därför är ju en sida som denna, alldeles ypperlig!

Eller...
Så har man söta, fina, rara människor i Sverige som fixar det åt en! Och det skulle ju sitta fint med en stor, mega, gigantisk och onödigt big godispåse för pappa att ta med sig till Atlanta nu på fredag och posta den här i USA till mig! *nickar gillande med uppspärrade ögon*



Har dagdrömt i några dagar nu om svenskt godis. Så i drömpåsen skulle jag finna: tennisrackets, ferraribilar, havrebollar, dumlekolor, geisha, skumglassarna, rosa/röda skumhjärtan, skumbananer, kolaflaskor, hallonbåtar, tänder tillsammans med lite annat sött, surt och chokladaktigt minus allt som har med lakrits att göra.
Mumma!

Så.... *blinkblink*

Things


Hoops & Yoyo är underbara filurer!


What can I say; här kan du som tjej köpa dig en peruk!


Supervanligt att ha olika flaggor här omkring utanför sina hus. Det kan stå allt från välkommen till party men även vara fina tuppar eller äpplen på bild.


Så här ser amerikanarnas köttfärsförpackning ut - Skum! Som en korv med blodpudding.


Vad händer i affären resten av året då det inte förbereds för Halloween?


Dem förstår inte engelska här...

Chai!

Min lediga tid spenderades med fint sällskap.


Tror det kommer bli många sådana för min del det här året - Chai tea latte!



Dagens lunch:

Som åts på restaurangen:

Starbucks

Snart blir det Starbucks igen med de andra tre au pairerna som bor här i WS. Najs.

Ta i trä

Dagen är väl inte så mycket att berätta om. Jag har jobbat. Under dagen då jag inte jobbade låg jag i soffan och tittade på film. Hade så himla svårt att somna i natt och då hade jag även ont i huvudet och mitt öra. Vill inte ha någon himla öroninflammation och skit, det klarar jag mig bra utan. Så peppar peppar att huvudvärken inte var så allvarlig och nu är borta.

Ikväll vart det middag på Chick-fil-A. Blev riktigt suprised över kycklingburgaren jag fick - salladen var superfräsch (precis som man ser Donkens sallad på hamburgarna i reklamen: grön, stor, fräsch och krispig!).

Nu ikväll blir det väl inte så mycket mer än TV-tittande. Peace!

Ny vecka

Så var det måndag igen. Regn och rusk utanför fönstret, jag gissar på att hösten är på väg. Nu ska jag träna lite innan jag tar mig an lite städning.

DH

Desperate Housewives hade premiär ikväll! Och oh, chock att se Carlos!

Mitt i allt var det en HM reklam (ja, man blir väldigt till sig när man ser något svenskt!)

Och nästa avsnitt av DH verkar vara såååå spännande, AH!


BTW; How come att ingen kommenterade eller tycktes bry sig om juldekorationerna/prylarna i blogginlägget lite längre ner? Det är september people! :O

Downtown

Efter kyrkan drog jag och Sofia ner till Downtown Winston-Salem. Gatan vi parkerade på var gammaldags och mysig och jag såg framemot att få strosa runt där.
Nu i efterhand insåg vi att det inte var så mycket att se. Kanske blir det att man åker dit för att käka lunch eller middag då det tycktes finnas en del mysiga restauranger. Lunch blev det på en restaurang som heter Mellow Mushroom.
Dessutom kom regnet och blåsten - No Fun! Så där gick vi runt; två sommarklädda svenskar och huttrade.
Istället för att vara ute i det kalla blöta så satte vi oss för att häcka på Starbucks i över två timmar. Oboy, var det skönt eller vad? Dessutom drack jag deras Chai tea och mumma så gott. Där blev det även listskrivning för vår del - saker vi måste göra, äta, uppleva och se under vårt år här i USA. Listan kommer säkerligen bli längre med tiden, men vi har redan lyckats med en utav sakerna, middag på TGIF.
Efter Starbucks vart det nämligen middag på Thank God it's Friday (fastän det är söndag, such a shame). Det blev en rejäl hamburgare!

Nu ger jag er bildbomb!







Mitt i konstverket fann jag en pannkakslagg!

Vi hittade en park! Eller öh ja... En gräsmatta.

Toalettgolvet på restaurangen: Mellow Mushroom.

Vår mat kommer in framför oss på bordet. Jag blir förvånad över krassen men är hungrig och tar en tugga, likaså gör Sofia, sedan inser vi att servitrisen switched our food. Vi böt tillbaka men ja; båda smörgåsarna smakade bra!






En söt Sofia får avsluta inlägget. Tack för dagen :D

Julen är här

Glömde ju att visa! Detta var vad jag och Sofia möttes av i onsdags när vi vandrade runt i köpcentrat:


Merry Christmas everybody!



Nu ska jag snart åka iväg tillsammans med min hostfamily till deras kyrka...


Kusin vitamin

Blev jätteförvånad då mobilen ringde för ett tag sedan och så var det min kusin i andra änden! Jag bor ju numer på samma kontinent som dem.
Härligt!

Doughnuts!

I've had my first real American doughnut! Oboy was it good or what!?


Krispy Kreme kommer från Winston-Salem!






Whoop whoop!

Flying Jacob

Igår lagade jag som sagt kvällsmat. Det blev Flygande Jacob - Flying Jacob. Himla gott!



Hade dock lite problem i mataffären då det skulle inhandlas grejer till middagen. Först var det grädden/créme fraiche-aktiga vi skulle ha. Barnen visade mig något som såg ut som whipped cream till efterrätter. Jag försökte förklara att det här är ju inte någon dessert utan det ska vara till matlagning. Blev propsad att det var det som fanns så jag plockade på mig det. Sen kom vi till Chilisåsen. En som jobbade i affären visade mig var chilisåsen fanns på burk som var till hot dogs med beef. Jag blev superförvirrad. Förstod inte alls vad det var (sånt har vi ju inte hemma?) men tog det i alla fall efter att ha ringt och kollat med min hostdad.

När vi kommer tillbaka hem inser vi att det är helfel så jag får åka tillbaka och byta varor. Slutet gott, allting gott ;)

Medan jag lagade mat så hade Sofia och Carla försökt få tag på mig som dårar, då dem undrade om jag ville hänga med på dinner. Vilket jag gjorde, utan att äta. Vi var på en restaurang som heter The Loop, vilket var jättemysigt.





Detta var mitt och Sofias färdmedel. Jäkligt nice även fast vi åkte lite fel och hade oss ;)


En Saab! :O

Good night

Ikväll så lagade jag mat till familjen. Sedan fick jag reda på att Sofia och Carla försökt få tag på mig då dem undrade om vi skulle go and have dinner. Jaf följde med som sällskap och det var riktigt trevligt!

Är dock nu supertrött och det ska bli riktigt skönt att få knoppa. En mer detaljerad historia om eftermiddagen och kvällen kommer troligtvis imorgon med bilder! Godnatt.

Aje



Skrapade upp mitt finger fetingmycket imorse. Det blödde igenom mitt plåster. Nu låter jag istället såret lufta.

Ut i det fina vädret!

Godmorgon gott folk!

Har just svirat om efter att ha skjutsat barnen till skolan och tänkte nu ge mig ut på en promenix i det fina vädret. Tjipp!

Kväller

Jag har... kastat baseball? Kan ju inte direkt påstå att jag spelat men jag har i alla fall been throwing some baseball idag.

Sen var jag och barnen på Cici's pizza. Käkade mig alldeles proppmätt på deras buffé. Testade en utav deras efterrätter; dessert pizza. Supergod var den!
Nu har jag tittat på Hero Factory på Nickelodeon. Nu tänkte jag glo på Idol!




Det gick vilt till där Barbie!


Eko

Inte så mycket bloggande från min sida idag. Har inte så mycket att rapportera om. Hörs kanske senare ikväll! Nu ska jag snart susa iväg och hämta barnen från skolan.

Sammanfattning 100922

I'm getting tired. Ska spana in vad som visas på TV och om inte något intressant så blir det TV 4 play och det senaste Idol-avsnittet.

Idag har jag tvättat all smutstvätt och bäddat rent. (Våningssäng är inte att leka med då man ogärna vill vistas uppe i den, men jag lyckades, med båda fötterna på marken! Poäng!) Sedan blev det lunch tillsammans med Sofia at the mall där vi även gick runder och tittade lite. Då fann jag även mina fina solglasögon från American Eagle, 55 spänn.
Mitt ena hostkid hade glömt sin binder i skolan så likt en biltjuv körde vi dit i hopp om att det fortfarande var öppet. I guess we were lucky.

Har glömt berätta att jag fixade ett bankaccount i måndags. Det gick bra och jag får mitt visa-kort nästa vecka. Något annat att tillägga? Can't think of anything... Jo:
Nu ska jag slå en drill och fjöla lite ;)

Good stuff




Jag har införskaffat mig ett par solglasögon från American Eagle. Blev även ett stopp på vägen hem at Starbucks!

Det kurrar...

Jag börjar bli hungrig. Nu får klockan gå lite snabbare tycker jag! Väntar nämligen på att bli upphämtad halv tolv av den nya svenska au pairen - Sofia. Vi ska luncha idag igen. Trevlans! Hörde även efter med den argentinska au pairen Carla, men hon kunde tyvärr inte.

Glömde lägga upp bild från lunchen i måndags då jag träffade Sofia för första gången. Vi käkade då lunch på Olive Garden, dock inga Olives för min del - tur det. Istället vart det meatballs!


Trötter

Imorse var jag riktigt trött då väckarklockan ringde (skrev vaknade först. Jag undrar vem som är vaken jag... ;)). Som alltid vaknade jag upp även denna natt, dock tjugo i fem denna gång. Och när jag väl gick upp kändes mitt huvud alldeles ömt. Bättre nu dock!

Vad gör Sverige en dag som denna då?

Finally!!

GLEE!

The Cheerios audition was hilarious! Just saying ;)

Ett svar



Förlåt att jag inte svarat. Det har varit så mycket annat att jag glömt och varit för lat för att fixa ett blogginlägg som svar på din fråga. Men nu kommer det ett :)

Tyvärr så kollar dem upp dina referenser. Det är nämligen så att du själv ska fylla i ett papper (vad du gjort, hur länge, med hur många barn och i vilken ålder). Sedan ska även din referens (ex. en tränare, en moster, en lärare etc.) fylla i ett liknande papper där dem lämnar ut sina uppgifter och ger referens på att du faktiskt utfört det jobbet. Sedan, när du väl är färdig med din ansökan och lämnar in den kommer din kontaktperson gå igenom ansökan och även kontakta dina referenser för att säkerställa att det stämmer.
Att du varit och hälsat på hos din moster och kusin vet jag tyvärr inte om det räknas som dokumenterad tid med barn. Så länge du har ett visst ansvar över barnet/barnen i situationer så skulle jag anse att det räknas som barnerfarenhetstimmar. Hör av dig till Cultural Care, dem är jättehjälpsamma när det kommer till att besvara frågor. Good Luck!

En bit av Sverige!

TITTA! Osten är från ARLA!


G'night

Ikväll vart det hemmagjord kebab som kvällsmat. Klart annorlunda än kebab hemma men det var gott.

Har för övrigt blivit läxläsning, skjuts till baseball, matfix och nu senast så var vi iväg till Dollar tree, där allting kostar 1 dollar i princip. Fanns en hel del roliga grejer där, lite likt ÖB.

Nu ska jag glutta på TV, sedan blir det nog sängen. G'night!


Animal

Idag kör jag stenhårt på African animal temat!

Örhängen från Londan á la Cheetah & min nya Zebra T-shirt.

Lunchen var för övrigt supertrevlig på en restaurang som heter Olive Garden. Därför ges tummen upp!


En svenska!

I fredags dök det upp en svensk tjej här i området. Jag ska alldeles strax hoppa in i bilen och hämta upp henne innan vi drar vidare för en lunch. Trevligttrevligt!

Kom nyss ut ur duschen efter att ha dammsugit mig svettig ;) Snabba ryck!

Vad händer 3 am?

Det är mer regel än undantag att jag varje natt vaknar upp klockan 03.00. Why is that?

Det är nästintill schemalagt att jag vaknar upp. Jag ogillar det.

Politik

Det är val idag. Som om någon svensk lyckats missa det...

Jag måste säga att jag tidigare föga brytt mig om politik, och mja det är väl inte direkt så att jag är särskilt insatt nu heller måste jag väl medge. Men jag är ändå väldigt spänd, nyfiken och intresserad över resultatet. För till detta val har jag fått möjligheten att vara delaktig, jag fick rösta för första gången.
Nu har ju jag varit med och påverkat, jag har tagit chansen, röstat för Sverige och är därmed delaktig i Sverige de kommande fyra åren. Här har man ju som en liten pluttindivid chansen att påverka och göra något och det är även här som man har chansen att säga vad man tycker. Efter resultatet får man även kritisera och gnälla om det inte går som man vill/tycker i valet. Nu har man åtminstone gjort sitt, kalla det plikt om man så vill, och varit delaktig i det hela.

Nu väntar man bara på resultatet av det hela...

Baseball

Tänkte visa lite bilder från baseballmatchen i torsdags.







Fråga mig inte vad det är dem står och mumlar, för det har jag ingen aning om. Dem inleder i alla fall baseballmatcherna like this.

Tema

Är det inte frukt och bär, svenska köttbullar, coffe cake från Dunkin' Donuts så är det kina mat. Därför tänkte jag fortsätta med mattemat för dagen - receptet till Strawberry Delight som jag och min hostmum gjorde i början av veckan!



The cost

Bara en snabb liten update:
Shoppingen idag kostade mig ~306kr. Maten gick på ~39kr.

Det stavas billigt. Men farligt?

Shopping

Den efterlängtade första, riktiga shoppingen här i USA är härmed avklarad.
Letade som en tok efter ett par solglasögon då mina riktiga blev stulna på au pair skolan. Hittade tyvärr inte något par som jag tyckte var snygga.


Chinese!


Jag är glad att få vara inne i Forever 21's provrum!




Med fickor! Superskön!

Och slutligen:

En plånbok!

Kompensation

Som kompensation för den läskiga bilden på mina icke-svenska kötbullar slänger jag in den här bilden:



Jordgubbar & cantaloupes.

Nu har jag fått chansen att gå på toa och dricka lite vatten. Ska alldeles strax hoppa in i bilen och bege mig till the mall. Ska luncha med Carla :)

Swedish meatballs

Hey!
Titta vad jag hade som lunch just the other day...



Och hm nä, det var så långt bort från Svenska kötbullar du kunde komma. That's for sure!
Men det är väl fint att amerikanarna försöker i alla fall...

Friendly

Amerikanare är väldigt vänliga av sig.

Kanske är det något irriterande att dem i vissa stunder slänger ur sig: How you doin'? kors och tvärs till allt och alla utan att bry sig om svaret. Men för dem är det samma sak som en hälsningsfras.

Idag när jag spenderade all den väntetiden på DMV började tre äldre kvinnor/tanter prata med mig. Hur gulliga, trevliga och nyfikna som helst (dem var jättebekymrade ifall jag kände mig homesick). En utav dem fick till slut hela väntrummet till att skratta. Sånt är skönt.

Third time's the charm

There we go. Jag har nu ett amerikanskt körkort (eller ja, ett tillfälligt till dess att det riktiga kommer). 4 dollar! Det var ju nästan löjligt billigt.

Fick sitta och vänta i över två timmar tills det var min tur att köra upp. En uppkörning som var över på 10 minuter.
Dock blev det ingen bank idag. Får ta det på måndag.

Trouble

Morgonen och förmiddagen har varit lite bekymmersam. Först skulle jag tanka alldeles själv med min hostdad's kort. Allt går bra fram till dess att det står att jag ska dra upp the nozzle. The what? Jag prövar om igen och försöker med att tanka fram till dess att kortet inte längre funkar (man har tre försök). Fick slutligen hjälp av den som jobbar på bensinstationen (hon förklarade för mig typ flera gånger). Fick slutligen gå in och betala och valde då att betala cash, rädd för att dem skulle tro att jag snott min hostdad's card.

Sedan kör jag iväg till DMV - där man tar sitt körkort. I slutet så visade GPS:en en jättekonstig väg, vilket gjorde att jag fick åka runt, för att slutligen komma på rätt sida av vägen så jag kunde svänga. Väl där inne gick det bra att kolla synen, traffic signs och sedan själva teoriprovet. Gjorde inte ens färdigt teoriprovet då jag blev godkänd och klarade det innan frågorna var slut. Meeeeeen. Jag måste ha ett insurance card på bilen och det har jag inte. Så jag får åka hem, hämtar det och kommer tillbaka. Då visar det sig att mitt namn måste stå på det insurance card:et. Men jag kan inte bli inskriven i föräkringen förrän jag fått mitt amerikanska körkort!
Bah!

Nu ska jag iväg till banken och fixa ett konto och ett creditcard.


Armband as lucky charms. I don't know if they really worked though... Jag klarade ju åtminstone teoriproven :D



Jag var värd att få äta något gott efter alla bekymmer. En coffee cake. Mums!


Lunch tour

Jag & min hostmum åkte till ett Sub-ställe för att käka lunch. På det blev det även en liten guidad tour i en liten del av området här omkring. Åkte förbi hus á la gammal-stil-USA. Supermysigt! Sedan vart det även downtown. Har fått tips om bra restauranger, bibliotek och arena där det spelas basket och hålls konserter. Great! :D


Grocery store

Efter den sedvanliga bilturen till skolan vart det även ett stopp i matbutiken för att inhandla mjukt bröd. Det finns så mycket och så ovanliga och annorlunda grejer där jämfört med i en svensk matbutik. Dock hade jag inte så jättemycket tid att vandra runt där för att kika på allt.

Nu har jag precis städat badrummen & tänkte börja blicka igenom körkortsteorin en gång till.

Oboy!

Jeee, det var länge sen jag var så här mätt! Och mumma vad gott det var!

Till kvällsmat vart det indisk köttgryta med ris och sedan fanns det även, hör och häpna mamma, blomkål som var tillagat vid sidan av (starkt!). Men jag åt och tyckte det var gott :O
Till efterrätt blev det Strawberry Delight som jag & min hostmum gjorde igårkväll. Oboy, oboy, oboy vad massa smaskens det var!

Gissar på att jag får leta upp receptet till efterrätten. Det enda problematiska är att Sverige inte har Sweetened Condensed Milk...


Strawberries 2.0

Guess what I ate for breakfast?

Jordgubbar!

Mumma. Dock finns det ingenting likt svenska jordgubbar.

Strawberries

Guess what I've been doing this evening?

Noppat jordgubbar!

Jag har nämligen hjälpt min hostmum då hon gjorde en kaka (Strawberry Delight). Det var en kakbotten, men som vi svenskar och slicear upp den så vi får flera lager, smulade vi istället sönder den. Men det tycktes bli supergott! Kakan/tårtan står just nu i kylen...

Och det finns även jordgubbar kvar! Woho!

Glee

Såg reklam idag på TV:n om Glee. Super excited. Sätter mig därför nu ikväll vid TV:n för att inse att det fortfarande är avsnitt jag redan sett.
Märker sedan att de nya avsnitten börjar den 21:a. Jag längtar!


Welcome



Får säga välkommen till alla nya bloggläsare som poppar in stup i kvarten! Det här är ju superkul! (Givetvis är alla som följt min blogg under en längre tid välkomna tillbaka) Hoppas ni känner er som hemma ;)

Hoppas ni fortsätter titta in - lämna gärna en kommentar/fråga. Är nyfiken på vilka alla är! :)


Städa & basket

Nu har jag dammat, dammsugit och fixat disken. Duktigt. Nu tittar jag på en gammal NBA-match. Ååh, jag vill så gärna gå och se en basketball game LIVE!

Springbyxor



Igår när jag drog på mig mina springbyxor inför självförsvarskursen undrade min hostmum och ett utav barnen vad jag hade på mig. Dem hade aldrig sett ett par springbyxor förut! :O

Varannan sportnissa hemma i Sverige tycks ju äga ett par springbyxor!

Smelly

Ute på min morgonrunda så började det plötsligt lukta... SKOGAHOLMSLIMPA!!

Självförsvar

Carla kom och hämtade upp mig strax efter tre och vi började köra emot Greensboro och stället där självförsvarsklassen och au pair mötet skulle hållas. Hon hade ingen gps i sin bil utan hade skrivit ut en vägbeskrivning. Vi åker precis enligt beskrivning, tycks gå hur bra som helst och vi har det bra i bilen även fast det känns som om vi in totally no-where. Slutligen hamnar vi på vägen som ska leda oss till vår slutdestination. Vi kör och kör och kör. Efter mycket om och men får vi tag i vår LCC som får oss att vända om helt och hållet och vi kör tillbaka all den långa vägen vi just kört och ännu längre. När vi sitter i bilen, bittra och irriterade för att enligt beskrivningarna har vi åkt rätt hela tiden (bara det att vi fått fel adress). Så det visade sig sedan insåg vi, att vi körde så pass långt att vi tom passerade statsgränsen och spenderat litet tid i Virgina! Helt jäkla sjukt, vi körde hela vägen in till Virgina...

Försenade till mötet (typ en timme) kom vi in, fick göra en del övningar och grejer. Höll på till halv sju-kvart i sju och sedan drog jag, Carla och fyra andra au pairer till Starbucks inne i Greensboro. Smoothien var sisådär, men the blueberry scone I had was great!

Kom hem för drygt en timme sen och ska nu alldeles strax ploppa i säng. Imorgon är det en ny vecka!


Min LCC i blått


Carla fighting off her attacker


Sasha & Carla


I've got a t-shirt! Inte sådär jättemycket att skryta om egentligen :P

First au pair meeting

Jag blir alldeles strax upphämtad av den argentinska au pairen; Carla. Sedan drar vi till mitt första au pair möte som idag kommer vara en självförsvarskurs.

Kan bli intressant och kameran är givet med!

Sömn

Ingen vidare god natts sömn i natt tyvärr. Gick och la mig tjugo över elva. En timme senare och jag är fortfarande vaken. Sedan vaknar jag upp tre gånger under natten och ligger vaken ett tag innan jag somnar igen. Bah.

Idag blir det au pair möte på eftermiddagen - självförsvarskurs!

Massa mat

Idag har det varit jag och barnen. Det har varit baseball, dockhus, läxläsning.

Och en massa mat idag! Till lunch käkade jag & kidsen på Cici's pizza. Det var pizzabuffé (säkert typ 10 olika pizzor att välja mellan), sallad, dricka, pasta (som jag skippade though) och slutligen även dessert. Ät hur mycket du vill; 6,48$ vilket är 45 spänn! Häääällooo, man äter ju ihjäl sig för inga pengar alls i princip!



Cinnamon roll - lika kladdig som den ser ut att vara ;)

Senare på kvällen skulle vi möta upp mina hostparents på en restaurang, så vi hoppar in i bilen och tar fram gps:en. Jag skriver in KNW men det händer ingenting. Vi börjar åka i hopp om att gps:en ska komma upp med adressen men det händer ingenting. Så vi pull over vid Donken och då får jag reda på att restaurangen heter K&W och genast dyker det upp alternativ på gps:en. Vi vet att den ligger nära det stora shoppingmallet så vi väljer den adressen med samma namn som shoppingcentrat, men då blir barnen fundersamma för vi kör åt heeeeelt fel håll. En del prat med föräldrarna på mobilen och vi får in rätt adress. När vi inte är långt ifrån restaurangen säger ett av barnen att han vet vägen och stänger av gps:en. Jag ska svänga höger, jag svänger höger, det är fel höger. Så vi körde lite kringelikrok men sedan, efter mycket om och men kom vi fram.

K&W är verkligen á la Finlandsfärja, som ett av barnen säger; only old people. Hela inredningen, maten, musiken var verkligen färjabuffé.
Var en lång disk med en massa mat, man valde vad man ville ha och äta och fick sedan betala för varje maträtt som man valde.


Kyckling, mashed potatoes, broccoli, vitlöksbröd & äppelpaj!

Sitter nu och tittar på slutet av The Hangover. Ska snart sovelisova!


A year

Jag saknar dig farmor

090911


Making dinner

Igår, efter att ha pratat med pappa en snabbis på telefonen angående min domarersättning (som jag fortfarande inte fått) och hämtat upp barnen, vart det lite läxläsning, lite lek med "The stuffed family" och sedan lagade jag även kvällsmat. Vilket tog väldigt lång tid, vilket inte alls var meningen. Blev superstressad :/ Så kokboken hade lite fel; det tog inte alls en halvtimme att tillaga - snarare upp emot en timme. Gott vart det i alla fall, något osalt fast jag saltade flera gånger om.
Sedan följde jag med till baseball practice, för att veta vägen dit då vi ska dit senare idag!


En familjemedlem i Familjen Stuffed - Scooby doo.


Kvällsmaten vart: American Turkey Goulash

Planer

Tydligen hade min kära far ringt mig när jag var uppe i köket och käkade lunch (jag har inte direkt någon täckning på min mobil här, därför låter jag den ligga i fönstret i mitt rum). Så nu sitter jag och planerar lite...
Jag tänker skicka ett sms till min far och säga åt honom att ringa mig (han ringer nämligen gratis till mig!) om sisådär en halvtimme då jag sitter och gör ingenting i bilen i väntan på att hämta upp barnen.

Tudeluuu (:

This is IT

I'm telling you dude, you gotta love the smell!




Den bara MÅSTE finnas här i USA.

Städning

Städfolk är här, jag ska spana in vad dem gör i vilka rum men för stunden håller dem på i dem rum jag inte ska städa.

Har mitt anteckningsblock redo åtminstone ;)

Kvällen

En hel del läxläsning under kvällen. Det avbröts av kvällsmat vilket blev på en italiensk restaurang. Supergott potatismoooos (hur mycket italienskt det nu är?).

Nu har jag dykt ner under täcket med datorn och spanar in Idol. Joppjopp!

This day


It's good, it's good - Double Chocolaty Chip Frappuccino!


Tror hon hette Sandra (är och hälsar på sin gamla hostfamily) och Katja.


The mall var verkligen GIGANTISK.


Denna bild är tillägnad Sanna ;)


Carla utanför Forever 21. Där lovar jag kommer det bli en hel del shopping för min del!

This is how we do it

I say Star, you say Bucks.


Starbucks!


BAGGE



Sen blir det att nanna kudden.

In line

Det är bilkö för att kunna hämta upp barnen varje eftermiddag vid deras skola. Jag har nu lärt mig hur jag ska underhålla mig meanwhile:



Och när jag även satt där i godan ro och löste korsord á la Agda 67 år och diggade till musik (inte á la Agda) så ser jag fem hundvalpar sitta vid sidan av vägen och tittar på all bilkö.


Medan...

... halva svenska folket sitter bänkade i sina TV-soffor och tittar på Idol så hoppar jag in i bilen för att hämta upp barnen från skolan!

Idoltittande blir det möjligtvis ikväll, via tv4play.

KFC

Käkade nyss lunch; Kentucky fried chicken. Rester från igår.


Och igår under kvällsmaten hade jag bara en låt i hjärnan: Kentucky fried chicken and a pizza hut, pizza hut. McDonald's McDonald's... (Supersize me)

Anaerob miljö

Just nu finns det inte mycket syre att tillgå i mina vader. Känns som betongklumpar.

Barnen är i skolan, tvättmaskinen och diskmaskinen är igång. Ska efter att jag tagit en paus, andats och återhämtat mig dammsuga och sedan ta en välbehövlig dusch!

Ett udda ställe

Postkontoret låg längst in i en butik som var en blandning av Bauhaus-Rusta-Biltema. Kändes lite skumt att gå in där och inte heller syntes postkontoret då det låg så pass långt in.

Nåväl: Sverige - Min röst är på väg!


My vote

Nu ska jag alldeles strax hoppa in i bilen och köra iväg till the post office och skicka iväg min röst inför valet där hemma i Sverige.


Ser ni min det-här-är-allvarliga-grejer-don't-touch-min? Mhm mhm.


Friar Tuck?

Förutom baseball så har dagen även innehållit Pet shop monopoly. Ikväll åkte vi och käkade kina mat. Sååå sabla gott! Och det blev även en hel del leftovers vilket i USA innebär doggy bag.



What my fortune cookie told me (:

När vi åkte i bilen hem körde vi förbi en gata som heter: Friar Tuck. My answer to that; Well I dunno.


Baseball

Idag har jag spelat baseball, givet i Irsta-mundering.



College football

ECU låg under med 45-49 mot Tulsa, 5 sekunder kvar och det såg ut att vara långt ifrån en Touchdown.
But yeeeeeeeeeeees; SCORE! TOUCHDOWN! ECU vann 51-49! Sista sekunden


Ledig

Idag är min lediga dag och det händer inte så mycket.

Tränade i morse och min kropp fick en liten chockreaktion efter det, med andra ord har hostan och snuvan satt sina spår... Men jag mår bättre nu!
Nu är min röst för valet färdig åtminstone, det enda som krävs är för mig att posta den, vilket jag tänker göra på tisdag (imorgon är det ju helgdag här i USA). Kan åka och lägga den på lådan nu, men jag vill gärna prata med någon in the post office to make sure att den kommer hela vägen till Sverige, gärna i tid också :P

Just nu längtar jag efter att umgås med någon i min egen ålder. Hade lite kontakt med några au pairer här i närheten i början av veckan, som sa att vi kunde träffas och ta en kaffe (haha I know, jag och kaffe), men dem har inte hört av sig något mer, vilket är lite synd. Menmen, det kommer!

Skype

Skypeskypeskype!

Look what I got




Fick en keps av min hostmum i present då det är labor day på måndag. Hade jag inte alls förväntat mig men jag blev jätteglad. Nu känner jag mig lite mer som en amerikanare. Don't you think?

Cellphone

Så var man med en amerikansk mobil nu då :)



Nice hand ;)

Brevrösta

Juste; detta kom i posten igår till mig. Inför valet den 19 september 2010.


Dagen

Just nu sitter jag och nästintill kollar i kors, är verkligen helt slut. Tänkte efter detta blogginlägg gå och borsta tänderna, byta om till pyjamas och lägga mig i min säng och titta på något på datorn innan jag knoppar fullständigt.

Dagen har inte varit så jättehändelserik. Som jag nämnt tidigare så skjutsade jag inte barnen till skolan i morse. Istället vart det bara en lång och seg morgon. Efter lunchen tittade jag lite på TV - Mamma mia! Kändes väldigt bra, svenskt sådär ;) Tror även att du Sanna blir glad av att höra att Mamma mia! gick på TV!
På eftermiddagen så åkte jag & min hostdad till banken, fick någon application som vi ska fylla i, i helgen. Vi pratade även lite om mobiltelefoner. Bör ju skaffa en pretty soon här in the states. Då en utav deras bilar var på service för att byta oljan, fick jag även hänga med dit så att min hostdad hade skjuts hem. Kom därför lite senare till barnens skola, vilket innebar att jag hamnade väldigt långt bak i bilkön till att hämta upp barnen.
Hemma så gjorde vi lite läxa, vilket inte var mycket med tanke på att det är helg och holiday nu. Sedan gick vi ut i värmen. Det är typ olidligt att röra på sig för man blir svettig inom loppet av några sekunder. Vi hälsade på några kompisar till barnen och till en utav dem fick jag till och med följa med in. Kändes lite weird att dyka upp sådär oannonserat till någon annans hus som jag inte alls kände och dem hade ju inte heller någon aning om vem jag var. Vi lekte med deras jättelekfulla och vänliga hund en stund innan vi begav oss hem.
Ikväll käkade vi BBQ på North Carolina-vis. Det var speciellt men helt ok.

Fick även min första lön today!

Good night & sleep tight (:

Glädjande nyheter

Efter mycket lång frånvaro har mina undershorts äntligen blivit återfunna. Lyyycka!


It's called Friday

Idag är det fredag. Idag har jag varit hos min hostfamily i en vecka och jag mår bra!

När det dessutom är fredag tänkte jag bjuda på dessa klipp. Vet faktiskt inte varför jag inte lagt upp dem på bloggen tidigare... Nåväl; dem är från sing-alongen från the au pair training school.

Österrike


Sydafrika


Och självfallet Sverige!

Short mornin'

Precis efter att jag ätit upp min frukost säger min hostmum att jag inte behöver ta barnen till skolan utan det kunde föräldrarna göra, då dem ändå skulle iväg på något möte. Jaha.

Blev till att fixa disken och sen tog jag en liten walk. Nu sitter jag i mitt rum en hel timme tidigare än vanligtvis. Whoop whoop!


Taco

Tonight så gjorde jag tacos som kvällsmat. Vi hann precis äta upp innan LCC'n kom och hälsade på. Hon var trevlig.


We have to get to know each other

Not quite friends yet...


Squirrels

Igår såg jag 5 squirrels! Eller ja, 6 stycken om man räknar med den som ligger överkörd på en gata en bit bort...
Tyvärr har jag inte fått chansen att fånga någon av dem på bild (jag har inte så stor lust att varken ta kort eller lägga upp en bild på den överkörda ekorren). Däremot får ni Hammy:


Mexikanskt

Ikväll blev det mexikanskt. Tror restaurangen hette La Carreta. Taco & enchiladas.

Annars har dagen bestått av att jag äntligen läste ut min bok! Hjälpte även min hostdad till och från the car service eftersom hans bil skulle på sin årliga check. Jag har även tvättat två maskiner med barnens kläder. Och dagen fick även, efter att jag skjutsat barnen till skolan, en promenad adderad på dagordning.

Hoppas ni svenskar sover gott :)

book

Nu hoppas jag på att kunna läsa ut den här boken snart :)


At the moment

Så skulle jag vilja ha mina undershorts! I Miss!


RSS 2.0